Firma NexEurope wycofuje się z Europy

Ten temat dotyczy artykułu z serwisu Network Magazyn
Dzisiaj firma NexEurope poinformowała na swojej stronie internetowej o zaprzestaniu działalności w marketingu sieciowym w Europie. Zaprzestała również sprzedaży detalicznej, choć obiecała przywrócenie tej opcji dla klientów w bliżej nieokreślonej przyszłości.…
Więcej Read_more
  • Sylwek Kalinowski

Sylwek Kalinowski napisał 04/06/2011 11:33 | Cytuj

Januszu. Wiedzę to oni sprzedają ale nie związaną z MLMem. Czyli zupełnie na czymś innym jadą.

• TOMASZ SKOREK

TOMASZ SKOREK napisał 06/06/2011 01:57 | Cytuj

Mocno w tym temacie akurat Nex E , ale mogą być inne.
    Supki to jest fajna rzecz, bo można sobie poczytać jakie to nasze "autorytety" wypisywały bzdety

http://www.suportio.pl/forums/1/topics/1215/1

ja polecam biznesy z tymi co robia to co mówia i nie zmieniaja na supkach poglądów.

• Tomasz Rysiak

Tomasz Rysiak napisał 06/06/2011 10:05 | Cytuj

Czyli dołącza do Akuny :-)

• TOMASZ SKOREK

TOMASZ SKOREK napisał 06/06/2011 10:26 | Cytuj

Zanim gruby schudnie, to chudy zdechnie koleżko.
    Na razie to widza, że w przyspieszonym tempie sprawdza sie moja kabała sprzed tylko 10 dni w tym wątku i ten przekręt AKTIO, pod jakiego nazwą sie zarejestrowałeś na supkach zaczyna sie zwijać szybciej niż zapowiedziałem

Jak to więc jest z tym czarnym pijarem ? Ostrzegać ludków czy nie ostrzegać ? Co ważniejsze jest ? Ładna gęba naszych supków, czy chronienie networkowców przed zawodowymi rozkładaczami biznesów ? Przecie te ciule za chwila odpalą nowa piramida !

• Janusz Pac

Janusz Pac napisał 06/06/2011 14:54 | Cytuj

Supki Tomku powinny być ładne bo inaczej żadna firma nie da reklamy.
    A tak na serio to sytuacja Aktio jeżeli jest taka o jakiej się mówi ( nawet tu na suportio partnerzy firmy mówią , że prowizje za kwiecień będą w czerwcu) to moim zdaniem jest to wynikiem nie przekrętu lecz kompletnej ignoracji finansowej zarządzających firmą. To może i śmieszniejsze niż przekręt bo firma mieniąca sie głownym praktycznym edukatorem finansowym polskich studentów sama ma kłopoty z opanowaniem swoich finansów. Oj pójdą się rąbać oszczędności studenckie.
    A co do przekrętów i piramdek to teraz startuje ich pare . Ale nawet Jarek obiecał , że nie będzie pisał z nazwy tylko o zjawiskach. Więć zjawisko nie zniknęło . Pomysłowi (czyt. -sk......iele) już ściągają nowych i starych debili. I to tyle.

• Mirosław Kucharczyk

Mirosław Kucharczyk napisał 06/06/2011 17:31 | Cytuj

Oszczędności studenckie są w Generali, więc rąbać się nie pójdą o ile decyzja o wykupieniu Omniprofita była decyzją świadomą, a nie podjętą na zasadzie: tu masz biznes, a polisę olej, bo to tylko warunek byś mógł robić z nami biznes. Gorzej, jeśli składka finansowana była np. z kredytu studenckiego w nadziei, że na biznesie z Aktio się odrobi. Jeśli tak to współczuję. Pierwszy chyba raz zgadzam się z Januszem, że ew. upadek Aktio to nie koniecznie planowany przekręt, a raczej wynik kompletnego braku wyobraźni i nonszalancji zarządzających firmą. Tak się kończy biznes oparty o płatność z góry, polisy na wyłączność z odpowiedzialnością na wniosku, a to wszystko połączone z traktowanie produktu wyłącznie jako nośnika prowizji. Jak mówiłem to chłopakom z Aktio 1,5 roku temu to się śmiali. No i śmiali się z nas, że mamy produkty ze znacznie niższą prowizją i płacimy po uprawomocnieniu.

Mimo wszystko wcale nie cieszę się z tego, że miałem rację. I jakoś dziwnie trzymam kciuki zaciśnięte, żeby się jednak Aktio z kłopotów jakoś wykaraskało. Bo z tego upadku nic dobrego dla nikogo nie będzie, a racja dla samej tylko racji jest g.... warta:-)

• Janusz Pac

Janusz Pac napisał 06/06/2011 18:07 | Cytuj

Mirku , już to widzę jak te "biznesowe " inwestycje 23 latków ze składka po 6 i więcej tysięcy rocznie będą kontynuowane. Tak na mojego czuja to problemy tej firmy wynikają z tego , że lawinowa sprzedaż powoduje lawinowe upadki. To zresztą w większości pieniądze rodziców i dziadków - inwestycja w biznes potomków.
    Nie będę już o nazwiskach ale tam gdzie słynny trener finansów własnych, tam gdzie austriacki baron o czeskim nazwisku i tam gdzie włoska miłość polskich pomocy kuchennych tam zawsze wtopa.

• Mirosław Kucharczyk

Mirosław Kucharczyk napisał 06/06/2011 19:03 | Cytuj

Z tymi 23 latkami bym nie dramatyzował, ani nie uogólniał. Wbrew pozorom często trzeźwiej myślą o pieniądzach i podejmują bardziej rozsądne decyzje niż my, wychowani jakby nie patrzeć jeszcze w poprzedniej epoce:-)

• Janusz Pac

Janusz Pac napisał 06/06/2011 22:20 | Cytuj

Wracając do tytułu tego wątku - firma nexeurope wycofała się , ale hucpiarze pozostali . Oto co przed chwila otrzymałem:

Mam dziś rewelacyjne wieści! Czy w Twoim networku mlm ktoś pokazał Ci baaaardzo prosty sposób na zarobienie od dziś do sierpnia DWUDZIESTU TYSIĘCY ZŁ rekrutując tylko 4 osoby do biznesu ?

TYLKO DLA OSÓB,

KTÓRE CHCĄ W KOŃCU POPRAWIĆ JAKOŚĆ WŁASNEGO ŻYCIA SPEŁNIĆ SWOJE MARZENIA!

Ja Ci dziś pokażę taki sposób ale mam jedną uwagę - JEŻELI CHCESZ UZYSKAĆ TEN REZULTAT NAPISZ DO MNIE NA SKYPE ( mój nick tomaszdamian.pl , zadzwoń 791303262) lub dziś o 20 30 zobacz mnie na żywo i obejrzyj prezentację mojego biznesu i możliwości zarobienia dwudziestu tysięcy zł w trzy miesiące !!!

Prezentacja tych możliwości już dziś, dla Ciebie pod adresem internetowym http://www.wellbiznes.pl/prezentacja .

Ps. Te informacje są unikalne, tajne i będę o nich mówił oficjalnie jako pierwszy w Polsce więc jeżeli nie chcesz przegapić okazji to bądź tam dziś o 20 30 albo zadzwoń do mnie osobiście.

Ps.2 Pokój konferencyjny ma ograniczoną liczbę miejsc a chętnych do posłuchania na temat tych przełomowych historii jest bardzo dużo więc wejdź już teraz i zajmij miejsce w pokoju klikając w link : http://www.wellbiznes.pl/prezentacja

A dalej gwarancje , gwarancje , gwarancje.....

• Sylwek Kalinowski

Sylwek Kalinowski napisał 30/06/2011 22:05 | Cytuj

Dzis Tomek Damian zrobil mnie w konia. No niezle metody maja chlopaki. Otrzymalem maila o tresci:

Uwaga Sylwek , zdecydowałem, że jeszcze podniosę bonusy jakie dziś czekają na uczestników webinaru - każdy otrzyma moje szkolenie z google adwords !!! Na dodatek dorzucam też inne szkolenia o których poniżej .

Ale uwaga - już ponad 50 osób się zalogowało bo każdy chce skorzystać z tej oferty i zobaczyć jak można zarobić więc loguj się już teraz aby nie zabrakło miejsca w pokoju konferencyjnym :

Kliknij obok : http://www.wellbiznes.pl/prezentacja

Mój zespół Sylwek wygenerował po zaledwie 2 miesiącach działania 4 awanse premiowane nagrodą która łącznie z bonusami daje ponad 1877 zł do 2130 zł. Ponadto mój Team w czerwcu osiągnął obrót ponad 31 tysięcy zł - co pokażę Ci dziś na webinarze na żywo.

Ale z powodu mojego dobrego humoru mam dla Ciebie prezenty :

założenie profesjonalnego bloga,
    założenie profesjonalnej strony przechwytującej dającej setki subskrybentów miesięcznie,
    konfigurację autorespondera
    szkolenie z reklamy w adwords oraz mega mega bonus:

Jacek Dudzic, który jest ekspertem od marketingu oraz mistrzem sprzedaży internetowej (zarobił ponad 120 tysięcy zł w tym roku przez internet) dał mi możliwość zaoferowania Ci ZA DARMO jednego ze swoich najlepszych, najnowszych szkoleń - facebook ninja 2.

Ale uwaga - jak otrzymać te wszystkie bonusy ZA DARMO MAM JEDEN WARUNEK :

Wystarczy Sylwek , że o 20 30 wejdziesz w ten link i dołączysz do spotkania :

Kliknij obok : http://www.wellbiznes.pl/prezentacja

No i bylem na prezentacji a tam? okazuje sie ze trzeba wylozyc 500$ by dostac bonusy. Wkur*** mnie niemilosiernie.

Forum

Szukaj

Nasze serwisy: Logo_suportio