Studenci nie inicjują biznesów
Ten temat dotyczy artykułu z serwisu Network Magazyn-
i w dodatku może liczyć na solidne wsparcie z Urzędu Pracy na start własnego biznesu, teraz chyba jest ok 19 tyś na start
W niektórych wypadkach można zgarnąć nawet 40k.
I znów daje się rybę zamiast wędki.
Brak odpowiedniej edukacji połączony z nadwyżką gotówki tworzy wybuchową mieszankę. -
Studia dają niestety wyłącznie wiedzę teoretyczną, a doświadczenia z książek nikt się jeszcze nie nauczył. Sama mam licencjat zarządzania i marketingu, ale ni jak się ta wiedza ma do rzeczywistości. Jest śladowa ilość, ba- NAWET MIKRONOWA, praktyk na studiach i absolwent wychodzący na rynek pracy nie umie się tam znaleźć, bo nie potrafi wiedzy teoretycznej połączyć z praktyką .
Marketingu to ja się dopiero nauczyłam w MLM, ale wyłącznie dla tego, ze byłam na tyle zdeterminowana iż postanowiłam coś ze swoim życiem zrobić. Przede wszystkim złamać swoje bariery wewnętrzne, które trzymały mnie w dużym zamknięciu na świat. I muszę powiedzieć, że jestem BARDZO MOCNO DO PRZODU I NIE POZNAJĘ SAMA SIEBIE, bo przestałam bać się świata i ludzi.
A większość wychodzących z uczelni studentów jest tak zablokowana na życie, że jedyne co im przychodzi do głowy to szukanie etatu. A tak w ogóle odkąd zajmuję się MLM-em to zaobserwowałam, że ludzie nie chcą pracować tylko MIEĆ PRACĘ i za przychodzenie do pracy mają mieć zapłacone. Ale z czego to wynika...??? A no z tego, ze ich rodzice i całe otoczenie tak żyje i do głowy im nie przyjdzie , że można żyć inaczej...PEŁNIEJ, GŁĘBIEJ I WIDZIEĆ ŚWIAT SZEEEEROKO !!!
Moim zdaniem od wczesnej edukacji szkolnej powinno się uczyć innego patrzenia na życie i przede wszystkim uczyć stawiania i osiągania celów. Uczyć technik automotywacji, radzenia ze stresem i budowania pewności siebie
Tylko powstaje pytanie kto ma tego nauczyć skoro ci co nas edukują sami tego nie znają i mają z tym ogromny problem...???
Więc niestety zostajemy zdani na siebie i to MY MUSIMY SAMI CHCIEĆ SIĘ ZMIENIĆ I SZUKAĆ DRÓG WYJŚCIA ZE SWOICH WEWNĘTRZNYCH KLATEK
Przedsiębiorczość musimy mieć w sobie, ale jak chcemy to życie taż nas nauczy, tylko musimy umieć wyciągać z niego wnioski
Forum
- Forum
- Network Magazyn
- Studenci nie inicjują biznesów